Přeskočit na obsah

Soutěž o nejlepší kouzelný svatojánský koláč

Obecní úřad ve spolupráci s Heřmanovickým babincem pořádá a vyzývá všechny zdatné amatérské pekařky a pekaře, cukrářky a cukráře, zkrátka všechny, co mají šikovné ruce a rádi pečou, k účasti v soutěži O nejlepší kouzelný svatojánský koláč v sobotu 20. června 2015 od 13,00 hodin ve společenském zařízení „Zahrada“ v Heřmanovicích.

Průběh a podmínky soutěže:

  • 13,00 – 14,00 hodin příjem soutěžních vzorků
  • Od 14,00 – ochutnávka a hodnocení poroty

Soutěž je anonymní. Po zapsání do seznamu soutěžících bude každému přiděleno číslo a vzorek koláče odevzdán porotě v krabičce označené tímto číslem.
Současně s koláčem přiložte i recept, podle kterého byl upečen.
Soutěžní koláče mohou být jakékoliv – kynuté, třené, z listového těsta a další, fantazii ve výběru těsta, náplních i zdobení se meze nekladou.

V průběhu odpoledne, kdy se bude čekat na vyhlášení výsledků a předání cen je připravena další zábava, která Vám zpříjemní čekání, občerstvit se můžete „v chýši“ u Sv. Jana, odkud můžete sledovat práci poroty „v přímém přenosu“, pro ukrácení dlouhé chvíle jsou připravena další překvapení. Bude-li příznivé počasí, posezení bude i venku na zahradě.
Vyhlášení výsledků předpokládáme mezi 16. a 17. hodinou (podle počtu soutěžících a množství soutěžních koláčů). Soutěží se o hodnotné ceny, oceněno bude prvních pět míst a další zvláštní ocenění.
Přihlásit se do soutěže předem není povinné, stačí v uvedeném čase přinést ten svůj zaručeně nejlepší koláč.

Těšíme se na Vás!